AZ

KOLBASA TƏHLÜKƏSİ: ekspertlər əhaliyə xəbərdarlıq edir - ARAŞDIRMA

Bakıda və ölkəmizin bir çox bölgələrində piştaxta arxasında, etiketi olmayan, ev şəraitində hazırlandığı iddia edilən kolbasaların satışı hər zaman vətəndaşları narahat edən mövzudur.

Bakıda

Pravda.az mövzu ilə bağlı araşdırma aparıb. 

ÖLKƏ ƏRAZİSİNDƏ KOLBASA İSTEHSALINDA POZUNTULAR 

Hələ 2023-cü ildə ölkə ərazisində kolbasa və sosiska məhsullarının istehsalı ilə məşğul olan bir sıra müəssisələrdə ciddi pozuntular aşkarlanmışdı. Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi 6 istehsalçıya məxsus 9 məhsulda uyğunsuzluqlar müəyyən etmişdi. Bunlardan 4 məhsulda aşkarlanan uyğunsuzluq təhlükəsizlik göstəriciləri ilə, 5 məhsulda isə etiket məlumatları ilə bağlı idi. Sonradan məlum oldu ki, AQTA-nın kolbasa və sosiska məhsullarından götürülmüş nümunələrində uyğunsuzluq aşkarlananan şirkətlər “Səhliyalı” Kiçik Müəssisəsi, Rəhimovların Ailə Təsərrüfatı, “Sevilən Ad” MMC, “Mir 2016” MMC, “M&T” Ltd firması, “Ovçular Ət və Ət Məhsulları” MMC və digər şirkətlərdir.

Uzağa getməyək. Hələ 2024-cü ilin sentyabrında əksər istehlakçıların etibar etdiyi məşhur "Payım" şirkətinə məxsus südlü sosislərin, yarım hisə verilmiş "Oxotniçya", "Krakovskaya", "Keşlə Servelat", "Doktorskaya" və sair kolbasalarının tərkibində də orqanizm üçün zərərli hesab edilən E300, E330 və E450 qida əlavələri aşkarlanmışdı. 

SƏHLƏNKARLIQ EDƏN ORQANLARIN BAŞINDA DAYANANLAR SƏRT ŞƏKİLDƏ CƏZALANDIRILMALIDIR 

Milli Məclisin Əmək və sosial siyasət komitəsinin sədr müavini Elşad Musayev deyib ki, Azərbaycanda müxtəlif adda kolbasalar istehsal olunur: 

Deputat:

Azad İstehlakçılar İctimai Birliyinin (AİİB) sədri Eyyub Hüseynov isə bildirib ki, ölkədə kolbasa məhsulları istehsal edən 20-dən çox müəssisə var: 

Azərsu”

SAĞLAMLIĞIMIZI GÖZLƏYƏN TƏHLÜKƏ 

Tanınmış endokrinoloq Lamiyə Nəbibəyli bildirib ki, kolbasaların tərkibindən insan orqanizminə zərər gələ bilər: 

Lamiyə

MİA.AZ

Seçilən
21
1
mia.az

2Mənbələr