Qidalanma mütəxəssisi, Kataloniya Açıq Universitetinin Tibb Elmləri Departamentinin professoru Amparo Qamero bəzi qidaları soyuducuda saxlamamağa çağırıb, çünki soyuqda onların dadı pisləşir.
Turkustan.az xəbər verir ki, Gameronun fikrincə, sarımsaq soyuqda tez cücərdiyi üçün onu soyuducuda saxlamaq məsləhət görülmür. Sarımsağın ömrünü uzatmaq üçün soyulmuş zeytun yağına batırıb möhkəm bağlanmış şüşə qabda saxlamaq olar. Onlar həmçinin dondurulmuş, bütöv və ya dilimlənmiş ola bilər”, - deyə qidalanma mütəxəssisi izah edib.
Bundan əlavə, mütəxəssis çörəyi soyuducuda saxlamamağı tövsiyə edib, çünki soyuqda o dadını və quruluşunu itirir, şokolad isə kəskin temperatur dəyişikliyi səbəbindən toxumasını dəyişir. Gamero onu da qeyd edib ki, yetişməmiş bananları soyuducuya qoysanız, bərk və dadsız ola bilər. Nəhayət, qəhvə soyuducuda saxlanılmamalıdır: o, nəmliyi udur və aromasını və dadını itirir.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az