Soğan o tərəvəzlərdən biridir ki, onları necə düzgün saxlamağı bilməlisiniz, çünki yanlış şəraitdə sözün əsl mənasında bir neçə gündən sonra onlar iylənir və çürüyür. Bununla belə, mümkün qədər uzun müddət təravətini qorumaq üçün soğanın olması lazım olan yeri seçməyə mütləq kömək edəcək məsləhətlər var.
Oxu24.com xəbər verir ki, bu barədə Simply Recipes yazır.
Materialda dörd fermer və soğan mütəxəssisinin məsləhətləri var. Onlardan biri, 1913-cü ildən soğan istehsalı ilə məşğul olan Texas şirkəti Dixondale Farms şirkətinin prezidenti Brüs L.Frazier qeyd edir ki, soğan üçün ən yaxşı anbar sərin, quru, yaxşı havalandırılan yerdir - qaraj və ya zirzəmidir:
Peri & Sons Farms sözçüsü Kelsey Weingart əlavə edir ki, ərazini havalandırmaqdan əlavə, saxlama üçün hörgü torbalar və ya taxta yeşiklərdən istifadə etməlisiniz. Shuman Farms-ın prezidenti və baş direktoru Con Şuman bir daha bildirir ki, soğanı ayrı-ayrılıqda sərin, quru yerdə, hər bir soğan arasında düyün bağlanmış təmiz, şəffaf taytlarda saxlamaq lazımdır.
Soğanı soyuducuda saxlamaq olar?
Bir mütəxəssis qeyd edir ki, buna icazə verilməməlidir, çünki soyuducuda olan soğan rütubətdən və soyuqdan tez xarab olacaq. Ancaq soğanı artıq doğradıqdan sonra, təxminən bir həftə soyuducuda saxlanıla bilər.
Weingart məsləhət görür: "Havaya və nəmə məruz qalmağı minimuma endirmək üçün onu plastik qaba və ya alüminium folqa ilə möhkəm sarıyın və ya hava keçirməyən qabda saxlayın. Yaxşı olar ki, bir neçə gün ərzində istifadə edəsiniz". Bundan əlavə, soğanı kartof və ya elit (yetişməyə səbəb olan təbii qaz) buraxan hər hansı digər məhsulla birlikdə saxlamamalısınız, çünki soğan tez cücərəcək və çürüyəcək.
Nigar