AZ

Kartofu faydalı etmək üçün ÜSUL

Qastroenteroloq və diyetoloq Aleksandra Noyev bildirib ki, sağlam həyat tərzi keçirən insanlar çox vaxt kartofu pəhrizindən çıxarırlar, amma əslində bu tərəvəz düzgün hazırlanarsa faydalı ola bilər.

Medianews.az xəbər verir ki, həkim bildirib ki, kartofun tərkibində ürəyin, böyrəklərin, böyrəküstü vəzilərin və əzələlərin sağlamlığı üçün lazım olan çoxlu kalium var.

“Yüz qram qabığı olan kartofda təxminən 400-660 milliqram kalium var ki, bu da gündəlik dəyərinizin dörddə birinə bərabərdir”, – deyə o bildirib.

Həkimə görə, maksimum fayda qaynadılmış və ya duxovkada bişmiş kartofundan gəlir. Həkim onu ​​həm də paketə bağlayıb bişməyə qoymağı məsləhət görüb.

Həkim vurğulayıb ki, kartofu soyuq yemək daha yaxşıdır: bu halda onun tərkibindəki nişasta bağırsaqlar və immunitet üçün faydalı olur.
Qastroenteroloq xəbərdarlıq edib ki, kartofu çox miqdarda suda və qabığı soyulmadan bişirsəniz, tərkibindəki kaliumun 60 faizə qədəri məhv olacaq. Bundan əlavə, tərəvəz digər faydalı elementləri itirəcək.

Seçilən
28
medianews.az

1Mənbələr