Şirin bir şey istəyənlər üçün mütəxəssislər kakao içməyi məsləhət görürlər.
Hafta.az-ın yazdığına görə, kakao təkcə dadlı içki deyil, həm də antioksidantla zəngin sağlamlıq mənbəyidir. Beyin stimullaşdırıcı təsiri və xoşbəxtlik hormonlarının istehsalını dəstəkləyən xüsusiyyətləri ilə diqqət çəkir. 100 qram kakao tozunda təxminən 7 qram antioksidan var. Bu məbləğ çay, qəhvə və ya qırmızı şərabdakından çoxdur. Polifenollar hüceyrələri oksidləşmədən qoruyaraq gəncliyi və sağlamlığı dəstəkləyir.
Kakao beyni daha çox oksigenlə təmin edərək düşüncə proseslərini sürətləndirir, xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və qan dövranını aktivləşdirərək ürək-damar sistemini gücləndirir.
Kakaonun tərkibində sevinc və stressi azaltma hormonu kimi tanınan serotonin istehsalını dəstəkləyən triptofan amin turşusu var. Eyni zamanda tərkibindəki yüksək B vitamini enerji səviyyələrini artıraraq məhsuldarlığı dəstəkləyir.
Kakaonun tərkibindəki xrom mineralı şirin istəkləri yatıra bilir ki, bu da emosional yemək vərdişlərinin qarşısını almağa kömək edir.
Əvvəlki tədqiqatlarda kakao Rusiyada ən yaxşı istiləşdirici içkilər arasında yer alırdı. Bu sağlamlıq faydaları onu həm zehni, həm də fiziki sağlamlığı dəstəkləyən məşhur bir seçim halına gətirir.
Kakao zehni və fiziki sağlamlığı dəstəkləməklə yanaşı, şirin dişlərini doyurmaq istəyənlər üçün ideal bir içki olaraq seçilir.