Qidalanma birbaşa insan orqanizminə təsir göstərir.
News24.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, ən çox mədə xəstəlikləri yaradan mətbəx Sinqapura məxsusdur.
Burada 60-dan çox acılı və çoxnövlü ədviyyatlı yeməklər var. Həkimlər bildirir ki, bol acılı və ədviyyatlı yeməklərdən ay ərzində 10 dəfədən çox yemək ciddi mədə xəstəliklərinə yol aça bilər.
Sinqapur mətbəxində isə bu növ yeməklər çoxluq təşkil edir. Hətta yerli əhali acılı yeməklərə öyrəşdiyini deyir. Ancaq həkimlər bu vərdişin kökündən yanlış olduğunu bildirir.
Qeyd edək ki, Sinqapur mətbəxində 10-dan çox yeməyin içində 15-20 arası müxtəlif ədviyyat və acılı sous var.
Ağa Dadaşzadə