Arıqlayanların çoxu ilk növbədə çörəkdən imtina edir.
Bu heç də lazım deyil, çünki çörək var ki, nəinki arıqlamağa kömək edir, həm də şəkəri azaldır.
Arıqlamaq istəyirsinizsə buğda çörəyini çovdar çörəyi ilə əvəz edin. Axı onun tərkibində daha çox vitamin, mineral və amin turşusu var. Bundan əlavə, mədə-bağırsaq traktının yaxşı işləməsi üçün daha çox pəhriz lifi ehtiva edir.
Çovdar çörəyi toxluq hissini təmin edir. Gündəlik kalori qəbulunu azaltmağa kömək edir və şirniyyata həvəs göstərməyin qarşısını alır.
Çovdar çörəyinin glisemik indeksi buğda çörəyindən təxminən iki dəfə aşağıdır. Buna görə diabet xəstələri üçün uyğundur./BAKU.WS