Qaziler.az xəbər verir ki, bunu “Moskva 24” telekanalına müsahibəsində “İctimai İstehlakçı Təşəbbüsü” ictimai təşkilatının rəhbəri Oleq Pavlov deyib. O vurğulayıb ki, dondurmanın qablaşdırmasında buz olmamalıdır. Bunu isə məhsulu silkələmək və ya ona toxunmaqla müəyyən etmək olar.
“Qablaşdırmadakı buz temperatur rejiminin pozulmasını göstərir. Dondurma defrost edilib və yenidən dondurulub. Bu, dadın pisləşməsinə, həmçinin müəyyən bakterial lezyonlara səbəb ola bilər”, - Pavlov izah edib.
Mütəxəssis həmçinin məhsulun tərkibini öyrənməyi, tərkibində ən az şəkər və yağ olanı seçməyi təklif edib. Bu tövsiyə xüsusilə sağlam qidalanma qaydalarına riayət edən insanlar üçün faydalıdır.
- Sağlamlıq
- 03 İyun 2024