Süd qida rasionumuzun əvəzedilməz komponentlərindən biridir. Ancaqtəbii inək südününsaxlama müddəti yalnız bir neçə gün olduğu üçün bir çox insan qutularda olan südlərlə yanaşı, quru süd adlanan süd tozlarından istifadə etməyə üstünlük verir.
Bu məhsullar haqqında fikirlər müxtəlifdir. Belə ki, bəziləri quru südün inək südündən hazırlandığı üçün tam zərərsiz olduğunu düşünsələr də, bu məhsulların tərkibinə kimyəvi maddələr qatıldığını deyənlər də az deyil.
Bəs həqiqət nədir? Quru südlər insan orqanizminə necə təsir edir?
Qida eksperti Asim Vəliyev Bizim.Media-ya açıqlamasında bildirib ki, süd tozu və təbii inək südü arasında bəzi fərqlər mövcuddur və onların hər biri qida dəyəri baxımından fərqlidir. Quru südlər təbii süddən əldə olunsa da, bəzən proses zamanı bəzi vitaminlər, xüsusilə, B və C vitaminləri itkiyə məruz qalır.
- Gecə Modu
- Ana səhifə
- Statistika
- Mənbələr
- Reytinq
- Hava
- Valyuta