Qida dəyəri yüksək olan anakardiyanın zehni inkişafdan əzələ inkişafına qədər sağlamlığa bir çox faydaları var.
“Qafqazinfo” xəbər verir ki, anakardiya B vitaminləri, maqnezium, kalium və sağlam yağlarla zəngindir.
Anakardiya sümük sağlamlığı üçün vacib olan bir çox mineral ehtiva edir. Xüsusilə maqnezium və kalsium baxımından zəngin olduğu üçün sümük sıxlığını artıraraq osteoporoz kimi xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edir. Bundan əlavə, anakardiyanın tərkibindəki mis sümük birləşdirici toxumaların möhkəmlənməsində mühüm rol oynayır. Gündəlik pəhrizinizə anakardiya əlavə etmək sümük sağlamlığınızı qorumağa və gücləndirməyə kömək edə bilər.
Anakardiya beyin hüceyrələrini oksidləşdirici stresdən qoruyan E vitamini və digər antioksidantlarla zəngindir. Bundan əlavə, anakardiyanın tərkibində olan Omeqa-3 və Omeqa-6 yağ turşuları beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır və nevroloji xəstəliklər riskini azaldır.
Xüsusilə yaşlı insanlarda müntəzəm anakardiya istehlakı Alzheimer kimi xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edə bilər.
Anakardiya həzm sağlamlığı üçün vacib olan liflə zəngindir. Lif qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyərək ümumi həzm sağlamlığını dəstəkləyir. Bundan əlavə, anakardiyanın tərkibindəki prebiyotiklər sağlam həzm sistemini təmin edərək bağırsaq florasını tarazlaşdırmağa kömək edir. Anakardiyanın müntəzəm istifadəsi həzm problemlərini azalda və ümumi bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər.
Anakardiya dəri və saç sağlamlığı üçün də faydalıdır. Tərkibindəki E vitamini dərini sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və dərinin qocalmasını gecikdirir. Bundan əlavə, çərəzin tərkibindəki mis melanin istehsalını dəstəkləyir, saçın təbii rəngini qoruyur və tökülməsini azaldır. Anakardiyanın müntəzəm istehlakı dəri və saç sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün faydalıdır.
Anakardiyanın sağlamlığa faydalı olması üçün miqdarına nəzarət etmək vacibdir. Ümumiyyətlə, sağlam bir insanın gündə 28-30 qram (təxminən bir ovuc) anakardiya istehlak etməsi tövsiyə olunur.
Anakardiyanın yüksək kalorili olduğunu nəzərə alsaq, həddindən artıq istehlak çəki artımına səbəb ola bilər.