Xurma və qozu birlikdə istehlak etmək həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir vərdişdir. Bu iki qida bir-birini tamamlayan xüsusiyyətlərə malik olduğundan, birlikdə istehlak edildikdə bədəninizə çoxlu faydalar təmin edir.
News24.az xəbər verir ki, xurma təbii şəkərlə (qlükoza və fruktoza) zəngindir, sürətli enerji verir. Liflə zəngin olduğu üçün həzmi dəstəkləyir.
Eyni zamanda, tərkibində kalium, maqnezium, dəmir və B vitaminləri var.
Qoz isə omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalıdır. E vitamini, maqnezium və antioksidantlardan ibarətdir.
Zülal və sağlam yağlarla uzun müddət toxluq hissi təmin edir.
XURMA VƏ QOZ BİRLİKDƏ YEYİLDİKDƏ NƏ BAŞ VERİR?
Qan şəkərini balanslaşdırır: Xurmanın təbii şəkəri və qozun sağlam yağları qan şəkərini ani dalğalanmalardan qoruyur.
Enerji verir: Xüsusilə sıx bir gündən əvvəl və ya təbiət gəzintiləri zamanı əla qəlyanaltıdır.
İmmuniteti dəstəkləyir: Tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində immunitet sistemini gücləndirir.
Şirin istəyini sağlam yollarla təmin edir: Təbii desert alternativi təklif edir və lazımsız yeməklərdən uzaq durmağınıza kömək edir.
Həzm sistemi üçün dəstək: Xurmanın tərkibindəki lif və qozun sağlam yağları bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır.
Günel Məlikzadə