Çox az adam buzlu qəhvə içə biləcəyini düşünür. Soyuq içki tərkibinə görə kokteylə oxşar hazırlanır. Belə bir kokteylin insan sağlamlığına təsirini öyrənmək yaxşı olardı.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Lyudmila Nikityuk danışıb.
Soyuq qəhvənin təhlükələri
Birincisi, soyuq içki mədə-bağırsaq traktına zərərlidir. Yadda saxlamaq lazımdır ki, temperaturu 12 dərəcədən çox olmayan içkilər qan damarlarının büzülməsinə səbəb olur və bu, həzmi pozur. Nəticədə, qəbizlik və dysbiosis görünüşünü gözləmək olar. Soyuq qəhvədən sonra bir stəkan ilıq su içsəniz, nəticələrini yüngülləşdirə bilərsiniz.
İkincisi, buzlu qəhvənin tərkibi süd koktelə bənzəyir. Krem, şokolad, dondurma, şərbət, şəkər və s. ola bilər. Bütün ətirli əlavələrlə yanaşı, içkinin kalori miqdarı da artır. Qan şəkərinin səviyyəsi də yüksəlir, bu da aclığa səbəb olur, həddindən artıq yemək və çəki problemlərinə gətirib çıxarır.
Üçüncüsü, soyuq içkilər və onların tərkibindəki buz gələcəkdə kariyesə səbəb olan diş minasında mikro çatların yaranmasının səbəblərindən biridir.