AZ

Ətdən imtina etməyin təhlükələri nələrdir?

Ətdən imtina etmək B vitaminləri (xüsusilə B12), dəmir, sink və omeqa-3 yağ turşuları kimi mühüm qida maddələrində çatışmazlıqlara səbəb ola bilər.

 Bu barədə endokrinoloq Nataliya Tananakina danışıb.

Dəmir çatışmazlığını qida rasionuna zənginləşdirilmiş qidalar daxil etməklə kompensasiya etmək lazımdır: bitki mənşəli süd, dənli bitkilər, həmçinin vitamin əlavələri qəbul etmək.

Bundan əlavə, həkim paxlalılar, qoz-fındıq, toxum və yaşıl yarpaqlı tərəvəzləri istehlak etməyi, daha yaxşı mənimsənilməsi üçün C vitamini mənbələri ilə birləşdirməyi məsləhət görür.Pəhrizinizə kətan toxumu, çia və qoz əlavə etməklə omeqa-3 əldə edə bilərsiniz.

 

Foodinfo.az

Seçilən
46
moderator.az

1Mənbələr