EN

Ev şəraitində tomatın hazırlanma qaydası

Ev şəraitində tomat pastası hazırlamaq olduqca sadədir və evdə hazırladığınız tomat pastası daha təbii və dadlı ola bilər. Qlobal.net aşağıda evdə tomat pastasını hazırlamaq üçün bir resept təqdim edir:

Lazım Olan Ərzaqlar:

  • 3-4 kq pomidor (yetkin və qırmızı)
  • 2-3 yemək qaşığı zeytun yağı (istəyə bağlı)
  • 1-2 çay qaşığı duz (dadınıza uyğun)
  • İstəyə bağlı olaraq bir az şəkər (pomidorlar turşdursa)
  • İstəyə bağlı olaraq sarımsaq, dəfnə yarpağı və ya digər ədviyyatlar əlavə edə bilərsiniz.

Hazırlanma Prosesi:

1. Pomidorları Hazırlayın:

  • Pomidorları yuyun və saplaqlarını çıxarın.
  • Pomidorların üzərinə kiçik kəsiklər edin (bu, dərilərini daha asan çıxarmağa kömək edəcək).
  • Pomidorları qaynayan suya atın və 1-2 dəqiqə qaynadın, sonra isə onları soyuq suya salın. Bu addım pomidorların qabığını asanlıqla çıxarmağınıza kömək edəcək.

2. Pomidorları Püre Edin:

  • Pomidorların qabığını soyun və sonra pomidorları iri hissələrə doğrayın.
  • Doğranmış pomidorları blenderdə püreyə çevirin və ya bir ələkdən keçirərək içərisindəki toxumları və qabıqları çıxarın.

3. Püreni Qatılaşdırmaq:

  • Hazırladığınız pomidor püresini böyük bir qazana tökün.
  • Orta alovda qazanın altını yandırın və qarışdıraraq bişirin.
  • Pomidor püresi qaynamağa başladıqdan sonra, az alovda bişirməyə davam edin. 30 dəqiqədən 1 saatadək (bəzən daha çox vaxt ala bilər) püre suyunu çəkənə və qatılanadək bişməlidir. Nə qədər uzun bişsə, o qədər qatı olacaq.

4. Dad Verin:

  • Tomat püreniz qatılaşdıqda, zeytun yağı və duz əlavə edin.
  • Əgər tomat pastasının turş olmasını istəmirsinizsə, 1 çay qaşığı şəkər əlavə edə bilərsiniz.
  • İstəyə görə sarımsaq, dəfnə yarpağı və ya sevdiyiniz ədviyyatları da əlavə edə bilərsiniz. Lakin sadə bir dad üçün yalnız duz kifayətdir.

5. Pastanı Süzün (İstəyə bağlı):

  • Əgər daha hamar bir konsistensiya istəyirsinizsə, bişmiş pastanı ələkdən və ya incə bir süzgəcdən keçirərək toxumalardan və qalıqlardan xilas ola bilərsiniz.

6. Tomat Pastasını Saxlamaq:

  • Tomat pastasını hələ isti ikən sterilizasiya olunmuş şüşə bankalara doldurun. Bankanın qapağını yaxşıca bağlayın.
  • İstəsəniz, bankaları qaynar su dolu qazanda 15-20 dəqiqə qaynadıb pastanı daha uzun müddət saxlamaq üçün konservləmə prosesi də həyata keçirə bilərsiniz.

7. Saxlama:

  • Tomat pastasını quru və sərin yerdə saxlaya bilərsiniz. Açıldıqdan sonra isə soyuducuda saxlanılmalı və qısa müddətdə istifadə edilməlidir.

İstifadə Məşvərətləri:

  • Hazırladığınız ev tomat pastasını souslar, şorbalar, makaron yeməkləripizza sousu üçün istifadə edə bilərsiniz. Dadlı və təbii tomat pastası yeməklərinizə ləzzət qatacaq!

Bu üsul ilə təbii və konservantsız tomat pastasını öz mətbəxinizdə hazırlaya bilərsiniz.

Chosen
19
qlobal.net

1Sources