İstifadəsi: Gündə bir və ya iki dəfə şoran məhlulu (distillə edilmiş və ya duzlu qaynadılmış su) olan bir neti qabdan və ya burun spreyindən istifadə edin. 2. Quercetin Quercetin alma, soğan və giləmeyvə kimi qidalarda olan təbii antihistaminikdir. Allergik rinit əlamətlərinə səbəb olan histaminlərin sərbəst buraxılmasını maneə törədə bilər.
İstifadəsi: Allergiya mövsümündə quercetin əlavələri qəbul edə və ya quercetinlə zəngin qidalar qəbul edə bilərsiniz.
3. Kərə yağı
Kərə yağı yuxusuzluğa səbəb olmadan allergiya simptomlarını azaltmaqda bəzi reseptsiz antihistaminiklər qədər təsirli olduğu göstərilmişdir.
İstifadəsi: Kərə yağı əlavələrini qəbul edin, lakin zərərli kimyəvi maddələrdən qaçmaq üçün onların qatqısız olduğundan əmin olun.
4. Probiyotiklər
Probiyotiklər immunitet sistemini tarazlaşdırmağa və allergik reaksiyaları azaltmağa kömək edir, çünki bağırsaq sağlamlığı immun funksiyası ilə bağlıdır.
İstifadəsi: Diyetinizə qatıq, kefir və ya duzlu kələm kimi probiotiklərlə zəngin qidalar əlavə edin və ya probiotik için.
5. Gicitkən otu
Gicitkən histamin istehsalını azaldaraq təbii antihistamin kimi çıxış edir, bu da burun tutulmasını və asqırmağı aradan qaldırır.
İstifadəsi: Gicitkən çayı, kapsul şəklində və ya allergiya mövsümündə tincture kimi qəbul edilə bilər.
6. Efir yağları (nanə və evkalipt)
Nanə yağı iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir, evkalipt isə burun keçidlərini təmizləməyə və tutulmanı azaltmağa kömək edə bilər.
İstifadəsi: Efir yağlarını nəfəs almaq üçün diffuzordan istifadə edin və ya buxar inhalyasiyası müalicəsinə bir neçə damcı əlavə edin.
7. Yerli bal
Bəziləri inanır ki, yerli bal istehlakı zamanla yerli tozcuqlara qarşı tolerantlıq yaratmağa kömək edə bilər və potensial olaraq allergik rinit əlamətlərini azalda bilər.
Allergiya mövsümündə hər gün bir çay qaşığı yerli bal qəbul edin.
Saglamolun.Az